top of page
WAT IS VISCODERM® HYDROBOOSTER?

Viscoderm® Hydrobooster is een licht gecrosslinkte (stabiele) vorm van hyaluronzuur met alle voordelen van hyaluronzuur, maar zonder liftend effect. Het is zacht en ook zeer elastisch.

Hyaluronzuur is een stof die van nature in onze huid voorkomt en die, naarmate we ouder worden, afneemt.

Het kan tot wel 1000x het eigen gewicht aan vocht vasthouden. Deze vochtbindende eigenschap zorgt, dat het bindweefsel onder de huid in conditie blijft en het houdt de huid strakker, stralend en fris.

Hyaluronzuur wordt door ons eigen lichaam weer afgebroken. Viscoderm® Hydrobooster zorgt enerzijds voor een diepe hydratatie van de huid en anderzijds voor vermindering van fijne dynamische rimpels en fijne lijntjes.

Deze skinbooster heeft dus een tweevoudige werking en is daarom dubbel zo effectief om gezichtsveroudering tegen te gaan.

WAT HOUDT DE BEHANDELING IN?

 

Het product wordt door een reeks (vrijwel pijnloze) micro-injecties oppervlakkig ingespoten. Hierdoor verbetert de algehele huidkwaliteit. Het werkt niet alleen hydraterend, maar heeft ook een stretchend effect. Hierdoor kunnen oppervlakkige dynamische rimpels en lijntjes verzacht worden.

NA DE BEHANDELING

 

Na een Viscoderm® Hydrobooster behandeling mag u na 6 uur weer make-up aanbrengen op de huid en de huid weer wassen. De eerste dag wordt intensief sporten afgeraden. Ook kunt u beter de eerste 48 uur niet naar solarium of sauna gaan. Daarnaast is het belangrijk geen peeling, bindweefselmassage, laserbehandeling of andere warmtebehandelingen van de behandelde huid te ondergaan in de eerste twee weken na behandeling.

Gaat u in de zon, gebruik dan altijd een zonnebrandcrème met een factor 50.

WAT IS HET EFFECT?

 

De elasticiteit van de huid wordt direct verhoogd en rimpeltjes worden direct verminderd.

Daarbovenop krijgt de huid direct een intense en langdurige hydratatie waar geen masker of gezichtscrème tegenop kan!

• Diepe hydratatie

• Stretchend effect

• Verbeterde elasticiteit en gladdere huid

• Vermindert dynamische rimpels en lijntjes

     - Zonder de gelaatsspieren te verslappen

     - Zonder het extra volume van fillers.

 

Het resultaat houdt ongeveer 6 maanden aan.

VVOOR WIE IS DE VISCODERM® HYDROBOOSTER GESCHIKT?

Deze skinbooster is uitstekend geschikt om te gebruiken op plaatsen in het gezicht waar veel beweging is (denk aan de zone rondom de mond, lachlijntjes, voorhoofd…)

Het gaat de huid als het ware 'stretchen' op de plaats waar de rimpeltjes gevormd worden, die door expressie en spieractiviteit ontstaan.

MOGELIJKE COMPLICATIES

Een Viscoderm® Hydrobooster behandeling is een heel veilige behandeling. Net als bij elke injectie, is het mogelijk, dat er kleine blauwe plekjes ontstaan. Omdat de injecties oppervlakkig zijn, is die kans heel gering. Om de kans op blauwe plekjes te verkleinen, is het goed om 24 uur voor een behandeling geen alcohol of ibuprofen te gebruiken. Eventuele blauwe plekjes mogen 6 uur na de behandeling gewoon gecamoufleerd worden met make-up. Er kunnen, hoewel zeldzaam, ontstekingsreacties optreden, zoals roodheid en zwelling met soms jeuk of pijn. Deze verdwijnen normaal gesproken binnen 7-10 dagen. Andere bijwerkingen zijn tot op heden niet beschreven. Dit is toe te schrijven aan het feit dat het een zeer pure vorm van hyaluronzuur betreft. Dit maakt een behandeling met Viscoderm® Hydrobooster heel veilig.

CONTRA-INDICATIES

 

• Overgevoeligheid voor hyaluronzuur

 

• Zwangerschap

 

• Het geven van borstvoeding

 

• Een andere gezichtsbehandeling korter, dan een week geleden

 

• Een infectie of ontsteking op de voorgestelde injectieplek.

bottom of page