top of page

Het wereldwijde succes PlexR Soft Surgery nu ook bij Skin Esthetics Maastricht!

PlexR Soft Surgery is een absolute revolutie in de esthetische geneeskunde met nieuwe kansen en uitdagingen.

Het apparaat bestaat al 8 jaar en wordt in meer dan 50 landen verkocht.

Er zijn inmiddels meer dan 10.000 internationale PlexR-artsen, die dagelijks enkele duizenden patiënten wereldwijd behandelen.

LET OP : Er zijn nogal wat namaak plasma-apparaten in omloop, waarmee niet BIG-geregistreerde personen behandelingen uitvoeren. Deze apparaten werken, in tegenstelling tot het PlexR-apparaat, op basis van verhitting, hetgeen tot serieuze huidbeschadiging kan leiden.

De echte PlexR Soft Surgery behandelingen mogen alléén door BIG-geregistreerde artsen en huidtherapeuten uitgevoerd worden.

WAT IS PLEXR?

WAT IS PLEXR?

PlexR Soft Surgery werkt op basis van plasma. In de natuurkunde wordt onder plasma een fase verstaan, waarin de deeltjes van een gasvormige stof enigszins geïoniseerd zijn. Vaak wordt plasma de vierde aggregatietoestand genoemd, hetgeen betekent, dat het naast vast, vloeibaar en gas de vierde vorm is die materie kan aannemen.

De geïoniseerde elektronen van gas (lucht) ontstaan, wanneer er sprake is van een verschil in elektrische lading tussen de naald van de PlexR en de huid.

Omdat de PlexR gebruik maakt van een specifieke “energiestroom”, ontstaat er een zeer doeltreffend en vooral veilig plasma met afwisselend negatieve en positieve ionen, dat de energie oppervlakkig in de huid afgeeft, met name in de basale laag van de opperhuid.

WAT HOUDT DE BEHANDELING IN?

Voorafgaand aan een behandeling, vindt er eerst een uitgebreid intake- en adviesgesprek plaats, waarin de procedure, verwachtingen, mogelijkheden en medische voorgeschiedenis worden besproken.

Tijdens een PlexR Soft Surgery behandeling wordt de huid op kleine schaal behandeld met plasma. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine electrische boog, bestaande uit geladen plasma, die de huid puntsgewijs aanraakt. Als reactie op deze aanraking trekt de huid vrijwel direct samen en ontstaat er een liftend effect. Je ziet de huid als het ware verdampen. Een behandeling met de PlexR bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones. De PlexR stelt de behandelaar in staat om gericht te liften en bepaalde gezichtszones te remodelleren.

Een behandeling duurt, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, 15-30 minuten.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheden van huidoverschot,  huidtype, complexiteit van het probleem en uw individuele wensen. In veel gevallen kan één keer al afdoende zijn, maar in sommige gevallen kunnen meerdere behandelingen nodig zijn

WAT IS HET EFFECT?

 1. Naast reductie van overtollige opperhuid door verdamping, ontstaat er  

 2. krimping van elastische vezels in de dieper gelegen huid, die voor een direct verstevigend en vooral liftend effect van de huid zorgt.

 3. Daarnaast draagt PlexR bij aan een flinke verhoging  van de dikte van de lederhuid (tot 60% niet hittegerelateerde verdikking) als gevolg van productie van nieuw collageen en elastine (biostimulatie).

Effecten 1 -2 ontstaan direct, terwijl het derde effect van PlexR pas in de loop van enkele maanden na de behandeling zichtbaar wordt.

De effecten zijn blijvend. Omdat de huid natuurlijk in de loop der jaren verder veroudert,

kunnen er op een bepaald moment echter nieuwe rimpels of nieuw huidoverschot ontstaan.

NA DE BEHANDELING

De hersteltijd is kort. De behandelde huid zal een lichte zwelling en roodheid vertonen, die in 1-2 weken verdwenen zal zijn. De eerste dagen kan de huid branderig aanvoelen. U mag de huid meermaals per dag kortdurend (max. 10 minuten) koelen met een (droge) coolpack, bijv. gewikkeld in een theedoek. Bij veel last, mag u gerust een Ibuprofen innemen.

Ook ontstaat er na de behandeling de zogenaamde "crusting" van de huid, een veelvoud aan minuscule korstjes. Deze korstjes verdwijnen in de meeste gevallen binnen 4 tot 8 dagen. Het is belangrijk om deze korstjes spontaan te laten afvallen en er niet aan te krabben of ze op een andere manier te verwijderen. Onder de korstjes zal de nieuwe jonge huid, roze van kleur, ontstaan.

U mag de behandelde huid de eerste 3-4 dagen niet reinigen of nat maken. De korstjes moeten goed kunnen indrogen.

U kunt een verkoelende, herstellende crème voorzichtig in de huid kloppen. Deze crème is te verkrijgen bij Skin Esthetics Maastricht.

Na gemiddeld 2 weken zal de huid volledig zijn hersteld, de roze kleur van de volledig nieuwe huid zal gemiddeld 2 tot 3 maanden aanhouden.

Gedurende die volledige tijd is het noodzakelijk om de huid goed tegen de zon te beschermen (bij voorkeur beschermingsfactor 50), zodat de jonge huid niet verbrand en beschadigd raakt en om eventuele hyperpigmentatie te voorkomen. Deze plekken kunnen ook gemakkelijk met een vloeibare foundation worden bedekt, waardoor het u niet hoeft te belemmeren in uw dagelijkse bezigheden. Deze mag u al meteen na de behandeling aanbrengen.

Het wordt ook aangeraden om gedurende 6 weken na de behandeling de huid, ondanks deze preventieve maatregelen, niet aan de directe zon of zonnebank bloot te stellen.

VOORDELEN VAN PLEXR

De werking van PlexR is oppervlakkig, hetgeen betekent, dat de energetische plasmastraal de basaalcellenlaag (de levende laag van de opperhuid) niet bereikt. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen of andere ongewenste of permanente huidschade, zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij de namaak-plasma-apparaten.

Voordelen van PlexR op een rij:

 • Goede resultaten.

 • Geen bloed : De levende laag van de huid wordt niet bereikt. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen of huidschade.

 • Geen littekens : PlexR verstrakt de huid zonder agressieve werking op de huid.

 • Alle huidtypen : De PlexR methode is geschikt voor alle huidtypes en leeftijdsgroepen, behalve voor de echt donkere huid.

 • Korte hersteltijd : Deze is afhankelijk van de grootte van het behandelde huidoppervlak en persoonlijke gevoeligheid, maar ligt gemiddeld tussen de 4 en 8 dagen. De roodheid van de nieuwe huid zal na gemiddeld 2 tot 3 maanden volledig zijn bijgekleurd.

VEILIGHEID VAN PLEXR

PlexR Soft Surgery is volledig veilig en de meest innovatieve en effectieve methode voor huidreductie en -versteviging en is daardoor een effectief alternatief voor chirurgische ingrepen waaronder:

 • lifting oogleden

 • versteviging hals

 • lifting wenkbrauwen en mondhoeken

 • verminderen rokerslijntjes rondom de mond

 • verminderen rimpels op wangen

 • en vele andere esthetische klachten.

CONTRA-INDICATIES

 

Zoals bij de meeste cosmetische behandelingen, wordt de behandeling niet uitgevoerd bij (mogelijke) zwangerschap en bij het geven van borstvoeding.

Wanneer u recent een behandeling heeft ondergaan, die de bovenste laag van de huid heeft weggehaald, zoals microdermabrasie, chemische peelings, een behandeling met roaccutane, laser enz., kan er geen Plexr behandeling gedaan worden. U zult enige tijd moeten wachten, dit ter beoordeling van de arts of huidtherapeute.

Ook bij bepaalde ziektes, die een slechte wondgenezing tot gevolg hebben, kan de behandeling niet worden uitgevoerd.

Heeft uw huid de neiging tot verstoorde littekenvorming, dan is het verstandig om geen PlexR behandeling te ondergaan.

Voor de zeer donkere huid is de PlexR helaas ook geen optie i.v.m. het grote risico op hyper- dan wel hypopigmentatie

bottom of page