top of page
IMG_0855.JPG
WAT IS PROFHILO?

Profhilo is een van de nieuwste ontwikkelingen op huidverbeteringsgebied.

Profhilo is een anti-aging behandeling voor gelaat, hals en decolleté met puur hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en wordt daardoor uitermate goed door de huid verdragen.

De werking van Profhilo is te danken aan het feit dat de aanmaak van collageen, elastine en zelfs vetweefsel gestimuleerd wordt. Dit noemt men bio-remodelling.

Deze huidverbeterende behandeling zorgt direct voor hydratatie van de huid en zet de huid aan tot het vormen van collageen en elastine. Deze eiwitten zorgen ervoor dat uw huid steviger en elastischer wordt, geven een liftend effect en laten fijne lijntjes verdwijnen. Profhilo is ideaal voor iedereen die zijn huid wil verbeteren, zonder volumetoename.

En doordat de eigen huid aan het werk gezet wordt, krijgt u altijd een natuurlijk resultaat.

Wat een goede crème belooft, maakt Profhilo waar!

Profhilo (product van IBSA) is sinds 2016 op de markt en heeft al diverse Aesthetic Awards gewonnen. Profhilo is puur hyaluronzuur, dat op een andere manier geproduceerd is dan de “normale” hyaluronzuurfillers.

Waar “normale” fillers vooral voor extra volume zorgen ter hoogte van de injectieplek, geeft Profhilo huidverbetering in een groot gebied rondom de injectie. De huid wordt weer stevig en gezond in de verschillende huidlagen.

WAT HOUDT DE BEHANDELING IN?

 

Bij een Profhilo-behandeling wordt het hyaluronzuur geïnjecteerd met de zogenaamde 5- points BAP techniek.

Hierbij worden er op 5 plekken per zijde van gelaat, hals of decolleté injecties geplaatst met 0,2ml hyaluronzuur per injectie. Deze 5 plekken zijn speciaal gekozen, zodat de kans op blauwe plekken zo klein mogelijk is. De injecties zijn goed te verdragen en in principe is er geen verdoving nodig.

Bij een eerste kuur met Profhilo zijn er altijd twee tot drie behandelingen nodig, afhankelijk van de huidconditie.

Tussen elke behandeling zitten 4 weken interval.

NA DE BEHANDELING

 

Na een Profhilobehandeling mag u na 6 uur weer make-up aanbrengen op de huid en de huid weer wassen.

De eerste dag wordt intensief sporten afgeraden. Ook kunt u beter de eerste 48 uur niet naar solarium of sauna gaan. Daarnaast is het belangrijk geen peeling, bindweefselmassage, laserbehandeling of andere warmtebehandelingen van de behandelde huid te ondergaan in de eerste twee weken na behandeling.

Gaat u in de zon, gebruik dan altijd een zonnebrandcrème met een factor 50. Om het effect van de behandeling te verlengen, kunt u thuis het HAENKENIUM SERUM van Profhilo gebruiken.

Profhilo Haenkenium serum is een anti-aging crème en helpt tegen een droge huid.

Het serum bevat de zuiverste vorm hyaluronzuur, net als de injectablebehandeling Profhilo en is verrijkt met Haenkenium,

een krachtige anti-oxidant. Profhilo Haenkenium serum zorgt voor een diepe hydratatie van de huid.

Het is te gebruiken als dagcrème, maar ook als nachtcrème. Daarnaast is het geschikt voor de gevoelige huid.

Hyaluronzuur bevindt zich van nature in de huid.

Naarmate we ouder worden, wordt dit hyaluronzuur in de huid door het lichaam afgebroken.

Hyaluronzuur heeft als eigenschap dat het vocht vasthoudt. Dit betekent dus dat onze huid vocht verliest door de jaren heen. Hierdoor wordt de huid droger, waardoor rimpels en andere tekenen van huidveroudering duidelijker zichtbaar worden.

Door hyaluronzuur aan de huid toe te voegen, kan de vochtbalans hersteld worden en wordt het verouderingsproces afgeremd. Naast de anti-aging werking zorgt Profhilo Haenkenium serum ervoor, dat de huidbarrière wordt versterkt. Haenkenium is een anti-oxidant die de huid herstelt. Het beschermt de huid en helpt ontstekingen en roodheid te verminderen. Hierdoor is Profhilo Haenkenium serum ook heel geschikt voor mensen met huidproblemen in het gezicht, zoals eczeem of rosacea. Het herstelt de geïrriteerde huid door de huidbarrière te versterken.

Een gezonde huidbarrière voelt zachter, gladder en voller aan en ziet er jonger uit.

WAT IS HET EFFECT?

 

De huid wordt van binnenuit gehydrateerd en wordt steviger en elastischer en fijne lijntjes worden minder of verdwijnen. Omdat de huid door een behandeling met Profhilo aan het werk gezet wordt, ziet u niet meteen resultaat. Vanaf 4-6 weken na de eerste behandeling is het positieve effect waarneembaar.

Na de tweede behandeling met Profhilo stijgt de aanmaak van collageen en elastine nog verder.

Het resultaat houdt ruim 6 tot 9 maanden aan. Geadviseerd wordt om 1 of 2 keer per jaar één losse nabehandeling met Profhilo te ondergaan om het resultaat te behouden. Immers: het verouderingsproces gaat gewoon door.

De Profhilo-behandeling is snel, nauwelijks pijnlijk en de kans op bijwerkingen is door het natuurlijke materiaal heel klein. Hierdoor is het ook prima in te plannen tussen uw werkzaamheden door.

IMG_0285.JPG
IMG_0284.JPG

VOOR WIE IS DE PROFHILO GESCHIKT?

Profhilo is geschikt voor iedereen met een verslapte, droge of geïrriteerde huid, die graag een verjonging wil met een natuurlijk resultaat zonder extra volumetoevoeging. Ook is een behandeling met Profhilo zeer geschikt om verslapping uit te stellen. Profhilo kan ook in combinatie met een botox-, filler-, laser- of PlexR-behandeling plaatsvinden. Profhilo is geschikt voor iedereen die zijn huid wil verbeteren, zowel voor mannen als vrouwen, vanaf ongeveer 30 jaar. Vanaf deze leeftijd nemen collageen– en elastineproductie van de huid af, waardoor de huid veroudert. Profhilo is te gebruiken als “onderhoud” om de elasticiteit van de huid te behouden, maar ook als oplossing om de verslapte huid weer te verstevigen. Als de huid al érg veel elasticiteit verloren is, heeft Profhilo vaak minder effect.

MOGELIJKE COMPLICATIES

Een Profhilo behandeling is een heel veilige behandeling. Net als bij elke injectie, is het mogelijk dat er kleine blauwe plekjes ontstaan. Omdat de injecties oppervlakkig zijn, is die kans heel gering. Om de kans op blauwe plekjes te verkleinen, is het goed om 24 uur voor een behandeling geen alcohol of ibuprofen te gebruiken. Eventuele blauwe plekjes mogen 6 uur na de behandeling gewoon gecamoufleerd worden met make-up. Daarnaast zijn de eerste uren na de behandeling kleine bultjes zichtbaar op de plaats van injectie. Dit is normaal en deze trekken meestal binnen enkele uren vanzelf weg. Normaal gesproken is de dag na de behandeling er niets meer van te zien. Er kunnen, hoewel zeldzaam, ontstekingsreacties optreden, zoals roodheid en zwelling met soms jeuk of pijn. Deze verdwijnen normaal gesproken binnen 7-10 dagen. Andere bijwerkingen zijn tot op heden niet beschreven, ondanks het wereldwijde gebruik van Profhilo.

Dit is toe te schrijven aan het feit dat het een zeer pure vorm van hyaluronzuur betreft. Dit maakt een behandeling met Profhilo heel veilig.

CONTRA-INDICATIES

 

• Overgevoeligheid voor hyaluronzuur

 

• Zwangerschap

 

• Het geven van borstvoeding

 

• Een andere gezichtsbehandeling korter, dan een week geleden

 

• Een infectie of ontsteking op de voorgestelde injectieplek.

bottom of page